Inklusion
Her kan du læse om, hvad det vil sige, at vores pædagoger er uddannet enten i inklusion eller pædagogisk udviklingsarbejde.
Alle pædagoger har været på uddannelse i enten inklusion eller pædagogisk udviklingsarbejde, derfor arbejder vi bevidst med inklusion i Søndermarkens Børnehus. Er der noget vi i institutionen ønsker at arbejde dybdegående med kan et pædagogisk udviklingsprojekt være et tiltag.
Et eksempel kunne være vores garderobesituation. Her var vores målsætninger:
- Vi vil have en garderobe situation, hvor de voksne er organiseret med faste aftaler.
- Vi vil have en garderobe situation, hvor børn hjælper børn, og de kender reglerne og rammerne for hvordan vi færdes i garderoben.
- Vi vil have en garderobe situation, hvor børnene har gode relationer både til børn og voksne.
Se nedenstående beskrivelser
Analysemodeller:
Optagelser – Ipad på stativ – Kvantitativt
Fokuspunkter :
- Hvor tit ser vi, at børnene hjælper hinanden.
- Hvor mange gange bliver et barn afvist af børn fra gruppen
- Hvor mange gange bliver afvist af voksne.
3 x 3 min. (onsdag, fredag + en dag mere)
Nedskrevne iagttagelser – Kvalitativt - 6 x 3 min.
Fokuspunkt: Beskriv en situation, hvor et barn bliver ekskluderet/afvist.
Der skal indgå en onsdag og en fredag samt andre dage i observationerne.
Afleveres den 30. november.
Aktionsmodel for Søndermarkens Børnehus
Søndermarkens Børnehus syn på Social Inklusion.
I Søndermarkens Børnehus mener vi, at inklusion er for alle børn. ALLE børn har ret til deltagelse i betydningsfulde børnefællesskaber, da det er herigennem udvikling og læring finder sted.
Forudsætningen for, at barnet føler sig inkluderet i de forskellige fællesskaber er, at deltagelsen er meningsfuld set ud fra barnets perspektiv. Barnets selvforståelse højnes yderligere gennem anerkendelse i differentierede børnefællesskaber.
Vi møder mennesker anerkendende og bestræber os på, at have et bredt normalitets syn, dermed mener vi at vi vil være nysgerrige på forskellige levemønstre, kulturer, normer og adfærdsmønstre. Dette videregives til børnene, så eksklusion begrænses. Den voksnes rolle er at fremme børnenes deltagelsesmuligheder. Vi vil være guidende, vejledende og deltagende i børnefællesskaberne.
I vores arbejde med inklusion og børns deltagelse i betydningsfulde fællesskaber, mener vi at forældresamarbejdet er vigtigt. Vidensdeling mellem hjemmet og børnehaven er en forudsætning for, at skabe en sammenhæng i barnets liv.